I høst blir vi grønnere
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Spørsmål og svar JKG 2016

Publisert 08.06.2016

Hva er "Jeg kjører grønt"?

"Jeg kjører grønt" startet 29.august og varer til og med 2.desember 2016. Hensikten med kampanjen er bedre helse og bedre miljø! La bilen stå og bruk beina, sykkel, buss og tog. Kampanjen består av to deler: en individuell del med registrering av grønne reiser, og en bedriftskonkurranse det private og offentlige virksomheter, store og små, konkurrerer om å bli best på grønne reiser. 

Hvem kan delta?
Alle som bor eller jobber i Kristiansandsregionen kan delta. Det samme gjelder elever ved videregående skoler i Kristiansandsregionen. Aldersgrense er 15 år. Ingen påmeldingsavgift.

Hva er en grønn reise – hva gir grønne poeng?
Å reise grønt er å sykle, gå eller ta buss/tog i stedet for å kjøre bil eller fly. Jeg kjører grønt har ingen nedre kilometer-grense.  Men reisen må være så lang at man kunne vurdert å kjøre bil. 
Du får ett grønt poeng for en tur-retur grønn reise. Det vil si at du for eksempel sykler til jobb og hjem igjen. Et annet eksempel er en togreise til Oslo med retur. Et tredje eksempel er å ta buss til treningssenter og buss tilbake igjen.

Du kan også få grønt poeng ved å sykle eller gå til turutgangspunkt med retur, i stedet for å kjøre bil. 

Du kan legge sammen  to «halve» grønne reiser, slik at du får ett grønt poeng. Eks: Du sykler til jobb, men sitter på i bil med en  kollega hjem igjen.

Du får ikke ekstra grønt poeng ved å bytte transportmiddel underveis til reisemål. Eks: Du må bytte buss for å komme til jobb, og det samme tilbake. Du får fremdeles bare ett grønt poeng. Et annet eksempel. Du sykler til busstopp og tar bussen videre med retur. Det gir fremdeles bare ett poeng.

Rene trimturer registreres ikke  - for eksempel en tur med hund eller en sykkeltur fra hjemmeadresse.

Grønne reiser i utlandet gir ikke grønne poeng.

 Husk at ALLE grønne reiser teller – ikke bare til og fra jobb. Du kan for eksempel reise grønt til skole, butikk, barnehage, trening, besøk, kino, teater, konserter, utstillinger, idrettsarrangementer, båthavna og mye mer…

NYHET - Bilfri onsdag
Bilfri onsdag er nytt i årets Jeg kjører grønt. Hver onsdag får du doble poeng for å dine grønne t/r reiser. Er du i tillegg bilfri disse dagene, får du 10 tilleggspoeng når du huker av for dette i poengregistreringen. Du får med andre ord i pose og sekk. Hvis du ikke klarer å være bilfri, får du likevel doble grønne poeng på onsdager.

Disponerer du ikke bil, kan du likevel huke av for bilfri dag. Men da kan du ikke sitte på i bil, ta taxi eller kjøre moped / motorsykkel denne dagen. Det skal både koste litt, og samtidig lønne seg å være bilfri!

Når kan jeg melde meg på?
Du kan melde deg på kampanjen fra mandag 22. august. Men du må vente til mandag 29. august med å registrere grønne reiser. Registreringsløsningen vil være tilgjengelig fra kl. 07.00 denne dagen. Påmelding er mulig til og med 1. desember.

Hvordan melder jeg meg på?
Det er to måter å melde seg på og registrere poeng:

1. NYHET: Jeg kjører grønt-appen
Last ned vår flunkende nye app i AppStore eller på Google Play. Ved å bruke denne løsningen blir poengregistreringen enklere, og vi anbefaler deg å benytte denne. Velger du dette alternativet, kan du være pålogget hele tiden. Har du ikke deltatt tidligere, og heller ikke er på Facebook, kan du ikke melde deg på via appen, men må gjør det via jegkjorergront.no

I appen kan du som et alternativ velge å logge på med din Facebook-konto. Da tillater du at det legges til en toppliste-funksjon på profilen din. Du vil kunne følge med på dine venner og kolleger, og se hvordan du ligger an i forhold til dem. I tillegg kan vi sende deg push-varsler for å minne om at du må huske å registrere dine reiser.

2.  Påmelding på jegkjørergront.no
Du kan gå direkte til jegkjorergront.no og registrere en ny bruker eller logge inn med eksisterende kontoinformasjon der. Hvis du er i jobb eller studerer, husk å lete opp din arbeidsplass/studiested. Dersom arbeidsplassen/studiestedet ditt ikke deltar, velg «ingen».

Må tidligere deltakere gjøre alt på nytt?
Alle som har deltatt i kampanjen tidligere (startet i 2010), kan bruke samme e-postadresse og passord som tidligere. Har du endret hjemmeadresse, telefonnummer eller annet, må du oppdatere personalia på «min side». Eksisterende deltakere oppfordres også til å registrere sin Facebook-konto under innlogging, for en forenklet poengregistrering og utvidet tilgang til tjenesten.

Får jeg beskjed om at jeg er blitt med?
Når din påmelding er mottatt av oss, sender kampanjen en bekreftelse til din oppgitte e-postadresse.

Hvordan registrerer du poeng?
Du kan når som helst legge til grønne poeng på dager du har glemt å registrere grønne reiser. Du kan også trekke fra poeng, dersom du har lagt inn en grønn reise på feil dato, eller hvis du har lagt inn for mange poeng. Bruk pluss- og minustastene for å legge til og trekke fra poeng.

NYHET - Bilfri onsdag
Bilfri onsdag er nytt i årets Jeg kjører grønt. Hver onsdag får du doble poeng for å dine grønne t/r reiser. Er du i tillegg bilfri disse dagene, får du 10 tilleggspoeng når du huker av for dette i poengregistreringen. Disponerer du ikke bil, kan du likevel huke av for bilfri dag. Men da kan du ikke sitte på i bil, ta taxi eller kjøre moped / motorsykkel denne dagen. Det skal både koste litt, og samtidig lønne seg å være bilfri!

Trengs e-post og passord
For å sikre at det bare er du som har adgang til å registrere turene dine, må vi ha e-postadresse og et passord som du selv bestemmer.

Kan jeg registrere reiselengde?
Nei, i år gjør vi det enklere og i høstens kampanje er det kun grønne reiser som registreres.  

Hvordan verver jeg?
Bekreftelsen du får om påmelding på e-post, inneholder også en kode til bruk ved verving av nye deltakere. Får du venner eller kolleger til å delta, ber du dem oppgi din vervekode når de melder seg på kampanjen. Er du på facebook, kan du sende vervekoden din til vennene dine. Kampanjen registrerer hvem som verver og hvor mange de har vervet. Se vervepremiene og de andre flotte premiene 
her!

Hvordan vet jeg at jeg har vunnet premie?
Alle som vinner premie får melding om dette på e-post eller en telefon fra kampanjeledelsen. Unntaket er vervepremier. De sendes ut i posten uten annen informasjon.