— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Park & ride-anlegget på Tangvall

Biler til bussen - busser til jobb

Publisert 16.06.2014

Gry Bjelland fra Søgne tar bussen til jobb på Sørlandet sykehus. Men først kjører hun bil hjemmefra Klepsland til park & ride-anlegget på Tangvall.

– Dette fungerer veldig godt for meg. Innfartsparkering er en ideell ordning for alle som bor et stykke fra bussholdeplassen og som ikke vil bruke bilen til jobben, sier hun. 

Det var en kollega som tipset henne om at det gikk direktebuss til sykehuset hver morgen og ettermiddag. 

–  Jeg trodde jeg måtte bytte buss i byen, men det slipper jeg. Tidligere kunne jeg bruke over en time fra Tangvall til sykehuset med bilen. Bussen bruker 25 minutter inn til byen, og 45 minutter til sykehuset. Det er utrolig godt å slappe av på bussen fremfor kjøre i en endeløs kø. Jeg sparer både tid og miljøet, sier Bjelland.

Og penger. 

–  Med busskort betaler jeg 20 kroner turen. Med bil ville det blitt bensinutgifter, bompenger og jeg måtte betalt for parkering på sykehuset. Men det beste av alt er at jeg ikke blir stresset og redd for å komme for seint på jobb på grunn av lang kø, sier hun. 

Anlegget på Tangvall ligger like ved E 39, og i kort avstand både til bussterminalen og bussholdeplassen på E 39.  Herfra  går det er rekke busser i retning Kristiansand og Mandal.

– Den er genialt plassert.  Folk kan sykle eller kjøre bil hit for å ta bussen videre.  Mange i Søgne jobber i Kristiansand, flere burde ta bussen, anbefaler Bjelland.

Anlegget på Tangvall er blant de største park & ride plassene i Norge. Her er det 172 parkeringsplasser, 4 ladestasjoner for elbiler og 15 sykkelparkeringsplasser. Anlegget  – ble finansiert av statlige belønningsmidler, og åpnet i juni 2010.

Målet med park & ride-plassene er å gjøre det enklere å ta bussen, og dermed redusere klimautslipp og krympe bilkøene

Alle plassene i Agder ligger sentralt i forhold til busstopp. Her er oversikten over anleggene i Agder: www.akt.no/info/reise/innfartsparkering/


[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer