— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Brynjulf Korsmo vant Jeg kjører grønts premiesykkelve ved passerte 2500 deltakere. - Denne skal jeg ha til sommersykkel, sier han.

Brynjulf vant sommersykkel

Publisert 15.10.2015

Rektoren på Samfunnets skole skinte som en sol da han hentet premiesykkelsen sin etter jobb 15. oktober. 

Brynjulf Korsmo (46) skinte som en sol da han vant sykkel til 5000 kr. Rektoren på Samfundets skole stakk av med sykkelen som kampanjen trakk da deltakerantallet i Jeg kjører grønt passerte 2500. 1500 deltakere hadde fra 10 grønne poeng og oppover. De var med i trekningen. Brynjulf hadde 38 poeng da trekningen ble gjort.

 - Den sykkel jeg har nå, kommer til å bli vintersykkelen min  - med piggdekk. Den nye skal jeg bruke i sommerhalvåret, sier Brynjulf. Han sykler hver dag til jobb fra Gimlekollen til skolen i Kvadraturen. Brynjulf har deltatt i kampanjen siden starten i 2010. I fjor vant han sykkeljakke og sykkelservicekort. Nå toppet han det med 
å vinne sykkel. 

 Brynjulf forteller at han har vervet flere av sine kolleger til å bli med på kampanjen. Særlig fordi han er rektor syns han det viktig å inspirere kolleger til å bli med. I fjor lå skolen hans, som har avdelinger i Randesund, i Kvadraturen og i Søgne, høyt oppe på rankingslisten i Jeg kjører grønts bedriftskonkurranse. Nå ligger skolen på 14. plass i sin klasse (15-50 ansatte). Brynjulf er ikke fornøyd og skal nå sette inn et ekstra gir å verve flere kolleger og i tillegg sørge for at alle registrerer sine grønne reiser.

- Denne sykkelen inspirerer meg til å verve enda fler.

Da han fikk ble gjort oppmerksom på at alle over 15 år kan delta, og også de som ikke har en jobb utenfor hjemmet, ble han i fyr og flamme. Nå skal han verve kona og de to eldste barna. Han har sju barn i alt, og kona er hjemmeværende. 

- Hva er dine egne motivasjonsfaktorer for å bli med i kampanjen i proritert rekkefølge?
- Sykle til jobb, spare penger og klima, sier Brynjulf, som legger til at han bli rmer og mer bevisst på hvor viktig det er å beskytte klimaet.

Det ble mye latter da Brynjulf skulle hente sykkelen sin hos Norby i Henrik Wergelands gate. Det viser seg nemlig at de to eldste barna hans jobber hos Norby i helgene. De jobber med å skru sammen og klargjøre sykler. 

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer