— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Bedriftene mottok diplomer. Fra venstre fylkesordfører Terje Damman, Nina Malo og Gisela Urte Nilsen fra Plan-bybgg og oppmålingsetaten, Janne Andersen og Otto Pedersen fra Wayback, Hildegunn Ruud Bøckmann og Cecilie Høyåsen fra Fysio- og ergoterapeutene, Odd Håvard Thraning og Unni Wilhemsen fra Elkem.

Diplom, heder og ære til de beste bedriftene

Publisert 17.12.2018

De fire beste arbeidsplassene i Jeg kjører grønt 2018 mottok sine diplomer i ATP-utvalgets møte fredag 7. desember. Fylkesordfører Terje Damman delte ut verbale blomster og diplom. 

166 arbeidsplasser deltok aktivt i 2018. Det er samme nivå som i fjor – da deltok 170.
De to beste virksomhetene i fire kategorier vinner pengepremier. Premien til beste arbeidsplassen er 10.000 kr, mens premien til de nestbeste er 5000 kr.  Pengepremiene er underveis til konto. Nr. 1-bedriftene får i tillegg diplom, og de er representert her i dag.

«Under 15 ansatte»

Vinner: Wayback Kristiansand  -  nr. 2: Specsavers Kristiansand
Wayback er en stiftelse med fire ansatte som jobber med å tilbakeføre tidligere fengslede til samfunnet.  Blant annet eier de en båt som tidligere innsatte kan være med på. Bedriften vant i 2011 og gjør altså comeback i 2018. Med fantastiske 472 poeng per ansatt var Wayback i en klasse for seg, sammen med Specsavers. De to bedriftene fulgte hverandre som skygger under hele kampanjen.

Hver mandag under kampanjen var Jeg kjører grønt fast punkt på kontormøtet: Spørsmålet var: "Har alle husket å registrere poeng". Daglig leder, Otto Pedersen, kjøpte nylig en jobbsykkel. Wayback har en firmabil, men den er mindre og mindre
i bruk.

«15-40 ansatte»

 Vinner: Fysio- og ergoterapeuter, distrikt  -  Nr. 2: ViaNova Kristiansand
Det er 4. året året på rad fysio- og ergoterapeutene i Kristiansand kommune vinner konkurransen i sin kategori. I år var kampen mot den argeste konkurrenten, konsulentfirmaet ViaNova, hardere enn noen gang. Fordi mange må kjøre bil til hjemmebesøk i tjenesten, var det vanskelig å få mange poeng for å være bilfrie. For å kompensere for dette har de ansatte trosset dårlig vær og kledt seg godt til jobb. De håpefulle har ikke blitt kjørt til fritidsaktiviteter. De har syklet alene eller sammen med mor eller far. 

I år ønsker Fysio- og ergoterapeutene å bruke premiepengene på regntett tøy. De som kvier seg for å sykle/gå i regnvær, skal ikke ha dårlige klær som unnskyldning under neste års kampanje.

«41-300 ansatte» 

Plan-, bygg- og oppmålingsetaten Kr.sand kommune  -  Nr. 2: Phonero AS
«Superbyråkratene» i Rådhuskvartalet vant i år igjen – for tredje gang. 44 av 58 ansatte deltok. Snittet per ansatt var 200 poeng. Kampanjen hadde definert bærekraftig nivå til minst 130 poeng per ansatt. 

Det er tydelig at det trigger de ansatte å vinne som arbeidsplass. Phonero AS pustet dem i nakken gjennom store deler av kampanjen, men seieren halte de i land i år igjen. Også gjelder det å være miljøbevisste. Det er  det veldig mange i plan,- bygg- og oppmålingsetaten som er. Og dette viser de i praksis. 

«Over 300 ansatte» 

Vinner: Elkem ASA, Fiskaa industriområde -  Nr. 2 Uia-ansatte
Endelig var det en bedrift som klarte å slå Kvadraturen Skolesenter, som har vunnet i en årrekke i kategorien for de største bedriftene. Elkems bedrifter på Fiskaa deltok som en enhet, med 450 ansatt. 86 aktive ansatte deltok, og det holdt til en klar seier. 

Kjernen til suksessen er bedriftssykepleier Annie Damgaard Stokkeland, som dessverre er forhindret fra å komme her i dag. Hun gikk inn i oppgaven som påvirkningsagent med liv og sjel. Nesten en gang i uken sendt hun ut eposter for å informere om hvordan Elkem lå an, sammen med oppfordring om å melde seg på. Det trigget konkurranseinstinktet at de ansatte på UiA stadig lå hakk i hæl. Anne Damgaard sier at kampanjen har skapt en ny bevissthet om alternative måter å reise på enn med bil. Resultatet er mindre forurensning og bedre helse.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer