— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Diplomutdeling (f.v.) fylkesordfører Terje Damman, Anne Marie Østergberg og Inger Kleppe fra Vitusapotek Vestre Torv, Gjert Langseth og May-Lisbeth Sødal fra Fysio- og ergoterapeiter team øst/vest, Kim Reinhartsen og Simen Koland fra Phonero AS og Øivind Thorsby fra Kvadraturen skolesenter.

Diplom til de fire beste bedriftene

Publisert 16.12.2016

16. desember delte fylkesordfører Terje Damman ut diplom til de fire beste bedriftene i Jeg kjører grønt 2016. 160 arbeidsplasser deltok i bedriftskonkrransen.

Kategori "Under 15 ansatte"

Vituasapotek Vestre Torv
Vitusapotek Vestre Torv vant bedriftskonkurransen for virksomheter under 15 ansatte. Apoteket vant for første gang. De fire ansatte oppnådde et snitt på utrolige 282 grønne poeng. Det er beste resultat for en arabeidsplass noen sinne. De har særlig ivrig til å være bilfrie på osndager. To små historrier:

Jorunn Repstad hadde fri fra jobb og skule til tannlegen på en onsdag. Bilen stod i garasjen. Men hun skulle ha de 10 poengene for å være bilfri. Hun busset den ene veien og gikk den andre. 

Sjefen på apoteket, Jens Kalland, tok flere ganger buss til jobb onsdager. Han var stadig vekk veldig redd for at en av naboene ville spørre om han skulle sitte på. For da ville det ikke lett å si nei.

Kategori "Under 15 ansatte"

Kategori ”15-50 ansatte”

Fysio- og ergoterapeuter team øst/vest
Det er andre år på rad fysio- og ergoterapeutene i Kristiansand kommune vinner konkurransen i sin kategori. Tidligere har de også to sølvplasser. Samtlige av de 17 ansatte har deltatt 2016. Premien på 10.000 kr skal de bruke til sykkelutstyr. Premien deles likt på alle deltagerne. 

Fysio- ot ergoterapeuten forteller at Jeg kjører grønt fungerer som teambuilding hver høst. Den er et jevnlig et tema i lunsjen. Den engasjerer! Noen fokuserer på gevinsten av å være i fysisk aktivitet, og andre er mer opptatt av miljøaspektet. Fysio- og ergoterapeutene har nå fått tillatelse til å kjøpe inn to elsykler. Det betyr at de i jobbsammenheng langt oftere kan la bilen stå for å nå ut til brukerne av sine tjenester.

Kategori ”51-200 ansatte”

Phonero AS

Phonero har ikke deltatt tidligere, og vant på første forsøk. «Vi samler ikke på andreplasser», sa primus motor, økonomisjef Sunniva Finne, da seieren var klar.  Det er Imponerende at 98 av 146 ansatte deltok. Phonero flyttet fra Sør Arena til Kvadraturen for 3 år siden, blant annet for å gjøre det enkelt å reise miljøvennlig til jobb.

Bedriften mener at de viktigste fruktene av kampanjen er økt satsing på helse, miljø og et godt sosialt miljø.
 Også hos Phonero har det gått sport i å være bilfri på onsdager. Til og med småbarnsforeldre har klart å omstille seg. Flere har gjort det sånn at den ene ektefellen har levert barn med sykkel, mens den andre henter med bil. På den måten har den ene ektefellen klart å være bilfri.

Kategori ”Over 200 ansatte”

Kvadraturen skolesenter

Kvadraturen skolesenter vinner for 5. år på rad, og skulle kanskje fått en vandrepokal i år.
Kristiansand Katedralskole Gimle forsøkte å vinne i fjor, men denne høsten innså de tidlig at de ikke hadde sjans. I år har det vært rekorddeltakelse på Kvadraturen Skolesenter. 95 av 279 deltok. 

Det trigger de ansatte at arbeidsplassen er med, og det har vært en ekstra motivasjon å slå Kristiansand Katedralskole Gimle. Mange av de ansatte sykler, og kampanjen har fått en del til å forlenge sykkelsesongen inn i desember.


[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer