— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Forfriskende tur i regnet

Publisert 23.06.2014

Arve Stokkelien er ikke som nordmenn flest. Han går til jobb – fra Lund til Grim ungdomsskole hver dag uansett vær.

Kun 2 av 10 nordmenn går til jobb, viser tall fra Den nasjonale reisevaneundersøkelsen (RVU 2009) som Transportøkonomisk institutt står bak. Halvparten av oss kjører bil til jobb.

Undersøkelsen viser også at én av fire bilturer generelt er mellom én og tre kilometer, og sju prosent av alle bilturer er kortere enn én kilometer.

– Spaserturen tar 45 minutter hver vei. Det ville nok vært raskere for meg å ta bilen, men det er godt for kropp og sjel med mosjon og frisk luft. Jeg kan virkelig anbefale andre å gå til jobb, sier Stokkelien når vi møter han plaskende regnvær i Baneheia på vei hjem på skolen.

– Det er bare å kle seg etter forholdene. Gode sko er viktig og regntøy, sier Stokkelien, som i over tre år har valgt å gå til jobb fremfor å bruke bilen.

– Bil er ikke noe alternativ. Tidligere syklet jeg, men nå har jeg funnet roen til fots. Jeg hører på musikk og kobler av mens jeg går, sier han.

Turen fra Lund til Kvadraturen går på gang- og sykkelstier, ofte bruker han gangveiene videre helt til Grim ungdomsskole. Men det er mulig å ta snarveien fra Kvadraturen på idylliske turstier. Fra Kvadraturen går han da inn i Baneheia fra øvre del av Festningsgata, herfra er det stier og grusvei til Grim.

– Baneheia er et flott område å gå tur i. Ikke verst å kunne kombinere det å komme seg til- og fra jobb med en skogstur. Det kan være utfordrende å finne tid til fysisk aktivitet i en hektisk hverdag. Jeg syns derfor jeg gjør et genialt grep når jeg kombinerer mosjon med å komme meg til og fra jobb, sier Stokkelien. 

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer