— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
En eksklusiv gruppe med politikere og byråkrater var samlet ved åpningen av belysingsprosjektet i Songdalen.

Første ledlys-strekning i Vest-Agder

Publisert 20.12.2016

21. desember ble den første strekningen med ledlys på fylkesveier i Vest-Agder formelt åpnet. Strekningen gjelder 4,5 km fra Hortemo til Stokkeland i Songdalen.

Prosjektet har kostet 3 mill. kr og er finansiert med statlige belønningsmidler. Det er satt opp 130 stolper med en høyde på 8 meter. Fylkesordfører Terje Damman holdt tale. Han skrøt av prosjektet som nå har gitt befolkningen en helt annen opplevelse når de ferdes langs veien. Dette er veldig viktig for
trafikksikkerheten. Damman poengterte også ledlys er mye billigere å vedlikeholde enn tradisjonelt veilys. Ekstra omkostninger er innspart etter 5 år. 
Satsingen på denne strekningen i Songdalen er et ledd i et større ledlysprosjekt for hele Vet-Agder. 

Det var en eksklusiv gruppe politikere og byråkrater som tidlig onsdag morgen møttes ved Eidså-krysset i Songdalen, mens det ennå var mørkt, og alle kunne se hvor godt ledlampene belyste fylkesveien.

Ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland,  takket for belysnings-prosjektet. Han sa det har stor betydning for befolkningen, ikke minst fordi det ikke fins gang- og sykkelvei på strekningen. Han fortalte at et ektepar nord for Stokkeland hadde skrevet julekort til ham og takket for det flotte veilyset. 

Det er Mesta som har anlagt ledbelysning på strekningen. Statens vegvesen (SVV) har vært byggherre. Stine Rasmussen var byggeleder hos SVV.

[Tilbake]
article_image
13
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer