— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Ga el-sykkelen til mannen

Publisert 09.09.2014

Jorun Holen (59) ga bort el-sykkelen hun vant i Jeg kjører grønt-kampanjen, til sin livsledsager Trond Slettefed (62).  Spandabelt gjort!

Kampanjen har nådd 2000 deltakere . Vinneren av kampanjens første milepælspremie ble Jorun Holen, bosatt på Gimlekollen i Kristiansand. Det ble trukket blant alle de som hadde registrert minst 10 grønne poeng.  Når kampanjen runder 3000, skal en ny el-sykkel  trekkes i premie.

- Er du sprekere enn Trond, siden du vil gi den til ham?

- Nei ikke akkurat det, jeg er så ung at jeg ikke syns jeg trenger el-sykkel , sier hun med et glimt i øyet. Hun er jo ikke mer enn tre år yngre enn ham…

- Man får jo trim av sykle el-sykkel også. For meg gjelder det å holde et visst nivå på trening og kondisjon, sier Trond. Han sykler en god del rundt i regionen, blant annet til Sørlandsparken.  
Trond har nylig gått av med pensjon etter 35 år på Statsarkivet. Nå blir det mer tid til turer, og med el-sykkelen er rekkevidden stor.  Seks mil er det fullt mulig å tilbakelegge uten å lade på nytt.

- Har du meldt de på kampanjen? 

- Nei, men jeg må vel det nå, smiler Trond.

Sykler på 20 min
Jorun jobber på Sørlandet sykehus. Store deler av året sykler hun til jobb. Det tar ca. 20 minutter. Når det glatt om vinteren, kjører hun buss. Det tar ca. 45 min. Med andre ord er det mye å spare i tid ved å sykle. Bil har hun ikke tenkt på en gang. Det er ikke aktuelt.  Hun syns egenlig det er litt rart at alle kollegene hennes kjører bil. Hun syns det er deilig å sykle hjem etter dagens strev.

Jorun har vært med på alle Jeg kjører grønt-kampanjene de siste årene.  Hun er en trofast kampanjedeltaker, og det gav altså full uttelling. Å vinne en el-sykkel til 25.000 kr er den største gevinsten hun har vunnet noen gang. Hun har også vunnet premie i sykehusets interne sykkelaksjon, gavekort på 1000 kr.

Det hører med til historien at Jorun og Trond byttet el-sykkelen til en damemodell. Eneste forskjell er at stangen er lavere. Hun hadde nemlig vunnet et herremodell. Trond insisterte på å bytte modell, slik at også Jorun kan sykle på den, hvis hun skulle få lyst. 

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer