— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Hvem kjører grønnest i år?

Publisert 27.10.2021
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så langt. Nå forteller laget hva som motiverer dem til å kjøre grønt!

"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en frivillig organisasjon som tar imot brukt og nytt av klær, sko, inventar og møbler som kan komme andre til nytte. I tillegg samler organisasjonen inn mat og hygieneartikler som kan deles ut til trengende. Å hente varer og donasjoner fra butikker og privatpersoner skaper et stort transportbehov. De frivillige har derfor anledning til å få mange poeng i Jeg Kjører Grønt.

Med så stort transportbehov, hva motiverer dere til å la bilen stå?

-Vi jobber for dem som har lite, og vi vil vise at det ikke trenges en dyr bil for å komme seg rundt. Vi sykler til alle bydeler i Kristiansand for å hente og levere varer, sier Elisabeth Thorsen.

-I tillegg gir det en større frihet å bruke grønne transportmidler, legger til Anne Berhus, som frivillig vet jeg ofte ikke hvor lenge jeg skal være i byen, da er det enklere å ta bussen og ikke tenke på parkeringstider.

For tre år siden kjøpte organisasjonen den første el-lastesykkelen.

-Det var en dyr investering, men det lønner seg, forteller Thorsen. Det er mulig å sykle selv med møbler og stativer. Vi transporterer alt på våre lastesykler!

Man føler at Bertel og Ludvig, som syklene kalles, er en viktig del av hverdagen. Bertel som ble kjøpt først har allerede syklet 305 mil! Men de fleste går eller tar kollektivtransport i hverdagen. De frivillige fra "Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er med som lag for første gang. Konkurranseinstinktet gjør at Jeg kjører grønt har blitt et daglig diskusjonstema mellom de frivillige.  Per i dag rangerer "Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" på fjerde plass i lagkonkurransen med 310 lagpoeng.

Vi i kommunen ønsker de lykke til videre i kampanjen.

Vil du også være med i konkurransen? Meld deg på jegkjorergront.no eller last ned appen for å samle poeng!

Har du lyst på flere historier? Les her om familien Vik.

[Tilbake]
article_image
08
des
Flere lag ble premiert!
Grunnet overskudd i kinobilletter kunne vi premiere flere lag enn anslått. 
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer