— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Fylkesordfører Terje Damman deler ut diplom til Fysio- og ergoterapeutene team øst / vest. Fra venstre Trygve Waldeland og Nicolay Rene Bekke. Odin Meland i Noricom Språktjenester i bakgrunnen.

Jeg kjører grønt-bedrifter fikk diplomer

Publisert 15.12.2015

11. desember delte fylkesordfører Terje Damman ut diplomer til de fire beste arbeidsplassene i årets Jeg kjører grønt. Det skjedde under ATP-utvalgets møte på fylkeshuset.

Stolte representanter fra Noricom Språktjenester, fysio- og ergoterapeutene team øst/vest, plan,- bygg- og oppmålingsetaten, og Kvadraturen skolesenter mottok sine diplomer. I tillegg til heder og ære har de fire arbeidsplassene mottatt 10.000 kr hver.

153 arbeidsplasser deltok i høsten Jeg kjører grønt bedriftskonkurranse. Fylkesordføreren viste til en pågående evaluering av Jeg kjører grønt. Her er noen funn: 


-  35 % av deltakerne svarer at kampanjen har påvirket dem til å kjøre mindre bil
-  40 % svarer at sykler mer på grunn av kampanjen
-  20 % svarer at de tar oftere buss
-  30 % svarer at de går oftere som følge av kampanjen

 Kategori ”Under 15 ansatte”


Noricom Språktjenester AS
Alle de seks ansatte deltok ivrig i kampanjen. Etter en lang og hard konkurranse med Agder Vitenskapsakademi på Gimlemoen, halte Noricom seieren i land også i år. Men bedriften måtte øke antall grønne poeng per ansatt til over 100 for å vinne. Det var en voldsom forbedring fra i fjor da prestasjonen var 76 grønne poeng per ansatt. Daglig leder, Siren Røstad, er en av dem som virkelig har blitt grønn. Hun har helt sluttet å bruke bil. Nå er det sykkel som gjelder.

Premien skal brukes til togbilletter til Oslo i forbindelse med en fellestur for bedriften, der de enten skal på Holmenkollen skifestival i februar eller VM i Skiskyting i mars. Resten skal brukes til bussbilletter og sykkelutstyr.

Kategori ”15-50 ansatte”

Fysio- og ergoterapeuter team øst/vest
Fysio- og ergoterapeutene i Kristiansand kommune har vært på sølvplass to ganger bak erkerival Kongsgård barnehagesenter. 15 av 15 deltok. Endelig ble det seier. Noe av hemmeligheten bak poengfangsten er at fysio- og ergoterapeutene sykler til klienter, som alle er hjemmeboende. Arbeidsoppgavene er å tilrettelegge boliger og behandle beboere. På spørsmål om hvorfor de reiser miljøvennlig kom svarene i denne rekkefølgen:

- Vi blir mer opplagte
- Det er billigere enn bil
- Det er mer behagelig enn å kjøre bil


Premien skal brukes til gavekort sportsartikler, nærmere bestemt sykkelutstyr.

Kategori ”51-200 ansatte”

Plan,- bygg- og oppmålingsetaten Kristiansand kommune

Endelig vant byråkratene som nå har kontor i Rådhuskvartalet. I flere år har etaten vært blant de beste i kampanjen. I 2014 ble etaten slått på målstreken av Vågsbygd skole. Planfolka trodde de hadde vunnet, og champagnekorken var halvveis av. Men i år ble det grønt gull.
33 av 59 ansatte deltok.

Kategori ”Over 200 ansatte”

Kvadraturen skolesenter

Kvadraturen skolesenter vinner for 4. år på rad. I år fikk skolen reell konkurranse fra Kristiansand Katedralskole Gimle. Da Kvadraturen oppdaget at lærerne på Gimlemoen prøvde å slå dem, satt de inn et nytt gir. Flere meldte seg på, og seieren ble trygg til slutt. Kampanjen har gjort ansatte mer miljøbevisste. 67 av 270 ansatte deltok.

Skolen ikke helt bestemt hva årets premie skal gå til, men vurderer innkjøp av et par vanlige bysykler til utlån for ansatte. Det er flere ansatte som er ute på besøk til elever utplassert i bedrift. 


[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer