— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
- I årets kampanje gjelder det først og fremst og sykle og gå. Vi har historisk mange premier i år, sier prosjektledelsen f.v. Jørgen Hestås, Hilde Finckenhagen og Bjørne Jortveit. (Foto: Aptum)

Jeg kjører grønt starter 18. august - premiedryss i koronaens tid

Publisert 10.08.2020

Jeg kjører grønt lar seg ikke stoppe av korona-pandemien. Kampanjen startet 18. august og varer til 30. november.  De 2000 første får påmeldingspremie. Hver uke trekkes åtte premier. På tre supertirsdager blir det bonuspoeng og 30 ekstrapremier. I tillegg  spanderer vi premier ved kampanjeslutt, og premier til alle som verver nye deltakere.

Spesiell kampanje (korona-versjon)
På grunn av Korona-pandemien blir årets Jeg kjører grønt hovedsakelig en sykle- og gå kampanje. Jo flere som sykler og går, jo tryggere er det å reise for de som avhengig av å reise kollektivt. Av hensyn de som må ta buss / tog, opprettholdes poeng for kollektivreiser.

Sykle og gå er to av de aller sunneste aktivitetene som fins, både for kropp og sjel. I koronaens tid har mange hatt et lavere aktivitetsnivå enn vanlig, og bilen har vært i flittig bruk til mange gjøremål. Å delta på Jeg kjører grønt kan bidra til å bryte dette
mønsteret.


Bli med på Miljølaget!
Bli med på Miljølaget!  Hvert år deltar rundt 3000 i Jeg kjører grønt. Nytt i år er tre supertirsdager. På tre datoer får du doble poeng for miljøvennlige reiser. Blant de som registrerer en miljøvennlig reise og/eller bilfri dag på disse tirsdagene, trekker vi 30 vinnere av flotte premier – hengekøyer, gavekort for spill og gavekort for sportsartikler. I år er bærekraftsmålet 180 poeng: Det vil 
si 12 poeng i snitt pr. uke i 15 uker. Klarer du det, regner vi deg som bærekraftig på transport. Følg med på bærekraftsmåleren!

Sjekk alle kampanjens premier!

Meld deg på!
Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen (Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland), kan delta i kampanjen, også pensjonister og de som av ulike grunner ikke har en jobb. Aldersgrense er 18 år. Meld deg på via Jeg kjører grønt-appen, eller på vår nettside: jegkjorergront.no.  Har du deltatt tidligere, kan kan du logge deg på, sjekke dine personopplysninger og lagre. Dermed er du påmeldt. Alle må svare på et spørsmål om personvern.

Den grønneste arbeidsplassen

Når du melder deg på, så huk av for din arbeidsplass, studiested eller videregående skole. Da vil dine poeng også gjelde for 
virksomheten/studiestedet/skolen din. Virksomhetene konkurrerer om å få flest poeng pr. ansatt.

Ikke alle virksomheter er påmeldt, så du må  «rulle nedover» for å sjekke om du finner din. Gjør du ikke det, velger du «ingen».
De åtte beste virksomhetene premieres – 10 000 kroner til de fire beste og 5000 kroner til de fire nest beste. 
Les mer om Den grønneste arbeidsplassen!

Dette gir deg poeng:
1 poeng: En enkeltreise til fots, på sykkel eller med buss/tog, for eksempel til jobb.
2 poeng: Tur retur-reise til fots, på sykkel eller med buss/tog, for eksempel til butikk og hjem igjen.
3 poeng: Bilfri dag. Du kan ikke være passasjer i bil eller taxi. 
15 poeng: Flyfri måned

Alle grønne reiser teller – ikke bare til og fra jobb. Du kan for eksempel reise grønt til skole, butikk, barnehage, trening, besøk, kino, teater, konserter, utstillinger, idrettsarrangementer, båthavner og så videre.

Du får ikke poeng for reiser i utlandet. Du får heller ikke poeng for å gå tur med hund, eller rene trimturer. Men dersom du reiser miljøvennlig til turens utgangspunkt, får du poeng.

Premiedryss - tre supertirsdager
Kampanjedeltakerne i 2019 ønsket seg flere premier. Det ønsket oppfyller vi denne høsten. De 2000 første påmeldte vil få premie – et setetrekk og et refleksbånd med borrelås. Hver uke trekker vi åtte premier: Sykkeljakker, lue til å ha under hjelmen, gavekort hos bokhandel og refleksvester.

Vi har blinket ut tre tirsdager som supertirsdager. 8. september, 6. oktober og 10. november trekker vi i alt 30 premier, 10 hver gang:  Hengekøyer, gavekort for spill og gavekort for sportsartikler. Ved kampanjeslutt trekker vi i alt 24 premier i tre kategorier:

Grønn: 180–249 poeng
Grønnere: 250–349 poeng
Grønnest: 350 poeng eller mer

Vervepremier - abonnement på Spotify
Alle som verver nye deltakere, vinner premier. Den du vil verve, må taste din vervekode for å melde seg på og bli registrert i kampanjens database. Vervekoden din finner du på «Min side» og i bekreftelsen du mottok i e-post ved påmelding. Minst tre ganger under kampanjen sender vi vervepremier i posten.

Blant vervepremiene i år er to måneders abonnement på Spotify, gavekort hos bokhandel og gavekort for sportsartikler. 

Sjekk alle kampanjens premier!

Bærekraftig med 180 poeng – bærekraftsmåler
Kampanjen klassifiserer deg som bærekraftig dersom du i snitt oppnår 12 poeng pr. uke. Kampanjen varer i 15 uker. Det vil si at du er bærekraftig dersom du totalt får minst 180 poeng i løpet av kampanjen. Du kan følge med på bærekraftsmåleren når du registrerer poeng.

[Tilbake]