— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Ordfører Jan Oddvar Skisland oppfordrer til å melde seg på Jeg kjører grønt-kampanjen. Onsdag filmet han sin jobbreise per sykkel fra Presteheia til Kvadraturen. (Foto: Bjørne Jortveit)

- Meld dere på Jeg kjører grønt

Publisert 07.09.2020

— Meld dere på Jeg kjører grønt, oppfordrer ordfører Jan Oddvar Skisland. Kristiansand-ordføreren. 1900 er allerede påmeldt i kampanjen som varer helt til 30. november.

Skisland har selv meldt seg på kampanjen, som startet 18. august. Kampanjeledelsen har et håp om 3000 påmeldte. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan delta.

- Jeg har ambisjon om å sykle til jobb så ofte det passer for gjøremålene som ordfører. Det er bra både for helsa og miljøet. I tillegg er det en utrolig bra start på dagen med frisk luft, og flott vær rett som det er. Skisland bor på Presteheia. Sykkelturen tar bare 10 minutter. Det ville tatt lenger tid med bil. Hele veien er det gang og sykkelvei. Onsdag 2. september filmet han jobbreisen sin med hjelmkamera. Sjekk jobbreisen hans i videoen.

- Det er mange som sykler, men det er plass til mange flere, sier Skisland. Han ivrer for enda mer satsing på bedre tilrettelegging og tiltak generelt på sykkel. Ved siden av bedre folkehelse, tenker han på at Kristiansandsregionen må levere på nullvekstmålet for personbiltrafikken. Nullvekst i biltrafikken vil bety lavere utslipp av klimagasser. Dette fordi andelen elbiler stadig øker.

Kristiansandsregionen har akkurat skrevet under på en belønningsavtale med staten for 4 år fremover. Der lover regionen å innfri nullvekstmålet. Skal regionen klare dette, må
transportveksten fremover skje i form av sykkel, gange og kollektiv. Vekst uvegerlig bli på grunn av befolkningsveksten.

Skisland er også ivrig etter at Kristiansand igjen skal bli Norges beste sykkelby. Mye tyder på at Stavanger og Trondheim nå ligger et lite hestehode foran.

[Tilbake]
article_image
13
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer