— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Miljørådgiver vant elsykkelen

Publisert 05.12.2016

En av de sprekeste damene i byen, Bjørg Kari Haugland, vant elsykkelen med verdi 25.000 kr. Men hun er overbegeistret og vet hva hun skal bruke den til.

Bjørg Kari jobber som miljørådgiver på Nikkelverket for å redusere forurensning til sjø og luft. Hun bor på Saga, på østsiden av Otra, på høyde med Mosby. Avstanden til jobb er 13 km. Det er ingenting for Bjørg Kari som sykler daglig hele året. Hun skal ikke bytte ut den vanlige sykkelen for å komme seg til jobb. Nei, hun planlegger å bruke den til å handle dagligvarer på Viikeland eller Mosby. Med en handleveske på hver side trenger hun ikke lenger å handle med bil. 

- Jo, og så kan Hans Kristian bruke den til jobb, sier Bjørg Kari. Hans Kristian er samboeren hennes. Han jobber på Mjåvann industriområde i Songdalen. Reiselengden hans er 2 mil. Per i dag sykler han bare av og til. Nå kan elsykkelen føre til at han sykler betydelig oftere.

- Hvorfor er du egentlig med i Jeg kjører grønt-kampanjen?

- Jeg syns det er et veldig godt tiltak. Jeg ønsker rett og slett og støtte opp om kampanjen, sier hun og smiler bredt. Bjørg Kari sier hun har deltatt i 6 eller 7 år. Hun er veldig fornøyd med den miljøgrønne fargen på sykkelen. Det blir nesten en kultsykkel. 

Elsykkelen ble trukket blant alle som hadde minst 20 grønne poeng ved avslutningen av kampanjen. Det var nesten 1800.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer