— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Innfartsparkering Kjerlingland

Ny innfartsparkering i Lillesand

Publisert 30.10.2014

Innfartsparkering på Kjerlingland i Lillesand åpnet 30. oktober.


Anlegget ligger nær E18 og omfatter 17 biloppstillings-plasser, to busstopp og sykkelparkering. Det har kostet ca. 1 mill. kr. Det er planlagt av Statens vegvesen og bygd av Helldal Entreprenør AS. Ikke unaturlig da at Lillesands ordfører Arne Thomassen lot Mathilde Helldal svinge saksen da snoren ble klippet i det flotte solskinnet. Hun er HMS-ansvarlig i Helldal Entreprenør.

Rammen om arrangementet kunne ikke vært bedre. Fra innfartsparkeringen er det panoramautsikt mot havet. Media var også svært interessert. Fædrelandsvennen, Agderposten Lillesands-Posten og Høvågavisa.

Ta bussen videre
Anlegget er ment å betjene befolkningen i Birkenes og Lillesand, inkludert de vestlige delene av kommunen som Justøya og Høvåg. Poenget er å kjøre bil eller sykle til innfartsparkeringen og ta bussen videre. TIMEkspressen har to avganger hver halvtime i begge retninger.

- Nesten fullt allerede
- Dette er en stor dag for Lillesand, sa Arne Thomassen ved åpningen. Han «hoverte» litt over de som har sagt at det egentlig ikke er behov for innfartsparkering ved Kjerlingland.
 
- Det er jo nesten er fullt allerede. Thomassen var kjapt ut med å fremme behovet for enda en innfartsparkering i Lillesand, nemlig ved Stormyr-krysset litt lenger øst langs E18. Per i dag har Lillesand innfartsparkering på Gaupemyr, i Borkedalen langs Fv 420 – og det nye anlegget på Kjerlingsland.

Lillesandsordføreren understrekte at innfartsparkering er viktig for å redusere personbiltrafikk og klimautslipp. I sin tale pekte fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman, på det samme, og la til at det også kan sykles til innfartsparkeringen på Kjerlingland, for så å ta bussen videre. Avstanden til Lillesand sentrum og andre steder i kommunen er ikke lenger enn at det kan sykles dit.

Terje Damman opplyste at det nå er i 13 innfartsparkeringer i Kristiansandsregionen, med til sammen 630 p-plasser. De fleste har i tillegg sykkelparkering og noen av ladepunkt for elbil.

Del av prosjekt på 60 mill. kr

Da Thomassen sa at det var en stor dag for Lillesand, så tenkte han ikke bare på innfartsparkeringen. Dette anlegget er bare en liten del av et infrastrukturprosjekt til 60 mill. Det er bygd 1,2 km ny gang- og sykkelvei fram til Brønningsmyr, inkludert to gangkulverter. Det er i tillegg lagt til sammen 5 km med nye vann- og avløpsledninger mellom Borkedalstemmen og frem til YX-tomta på Brønningsmyr. I tillegg er det anlagt 4 nye pumpestasjoner. Med unntak for innfartsparkeringen, som er finansiert av ATP-samarbeidet, er prosjektet finansiert av Lillesand kommune og Agderbyen Eiendomsutvikling AS.


[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer