— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Pendlerbilder

Pendlertoget er best

Publisert 17.06.2014

Fra og til Nodeland er det mellom 500-600 reisende hver uke, på hele strekket er det 2500 i måneden som tar toget på morgenen og tilbake om ettermiddagen.

– Behagelig, sosialt og raskt, oppsummerer Gloria Berglund fra Finsland.

Sammen med de andre perrongjentene tar hun 07.35-toget fra Nodeland stasjon.

Ni minutter senere går de av på jernbanestasjonen i Kristiansand.

– Det går nesten for raskt, sier Berglund, som får skyss av mannen til Nodeland hvor han jobber.

Alternativet til tog er buss eller bil, som begge tar atskillig lenger tid. På dager med stor trafikk kan bilturen fra Nodeland til Kristiansand sentrum ta opp mot en time. På dager uten kø tar det et kvarter.

                                  

Anita Funk (fra venstre), Gloria Berglund og Debbie Ljosland på Nodeland stasjon. Pendlertoget 07.35 om morgenen bruker kun ni minutter fra Nodeland til Kristiansand.

– Pendlertoget mellom Moi og Kristiansand er et helt unikt tilbud som vi skulle ønske mange flere benyttet seg av. For reisende i innlandskommuner som for eksempel Audnedal er tog det beste alternativet for å komme seg raskt til Kristiansand, sier Dag Brekkan, markedsansvarlig hos NSB for Sørlandsbanen og Jærbanen.

Fra og til Nodeland er det mellom 500-600 reisende hver uke, på hele strekket er det 2500 i måneden som tar toget på morgenen og tilbake om ettermiddagen.

 – Potensialet på hele strekningen burde være fullt pendlertog på morgenen hver dag mandag til fredag, det vil si 200 plasser. Hadde flere tatt toget,  ville biltrafikken på en overbelastet E 39 bli betydelig redusert. Her kan vi snakke om miljøgevinst,  sier Brekkan.

Pendlertoget perrongjentene tar, går fra Moi stasjon, på grensen til Rogaland, klokka 06.16. Halvannen time senere er toget framme i Kristiansand. Neste avgang fra Moi er 07.10 med ankomst i Kristiansand 08.39.

Daglig er det hele åtte avganger mellom Moi og Kristiansand. Toget stopper på 10 stasjoner; Moi, Sira Gyland, Storekvina, Snartemo, Audnedal, Marnardal, Breland, Nodeland og Kristiansand.

Alle togavgangene- og ankomstene  er satt opp slik at de korresponderer med busser videre til og fra for eksempel Sørlandsparken.

– Tidene passer godt  når vi skal til byen, men vi skulle gjerne hatt flere avganger hjem igjen. Nå går det et tog klokka 16.00 og det neste først klokka 20.09. Rekker vi ikke toget tar vi bussen, sier Berglund.

Hun tar fram mobilen og viser den til konduktøren.

– Jeg har lastet ned NSB sin app slik at jeg betaler med mobilen. Her kan jeg også sjekke togtidene, sier Berglund.

Hun har periodebillett (månedskort), og da koster turen fra Nodeland til Kristiansand ..... kroner.  Ordinærpris er 39 kroner.

Berglund og de andre sitter alltid sammen i kafévognen; og her er stemningen på topp. Det prates om alt fra togtider til siste nytt, ferie og jobb.

– Ni minutter er nesten for raskt, sier gjengen som har blitt kjent med hverandre takket være toget.

– Vi har så mye å prate om at vi også sees  utenom togreisen. Vi har treff hjemme hos hverandre, flere ganger har vi vært i Danmark, og vi har vært på tur til India. Alt takket være NSB, smiler Berglund.

 

[Tilbake]
article_image
13
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer