— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Drøye 900 meter med gang- og sykkelvei, gjennom naturskjønne omgivelser, åpnes fredag 24. juni.

Regionens vakreste gang- og sykkelvei

Publisert 20.06.2016

24. juni åpnes Kristiansandsregionens vakreste gang- og sykkelvei  - i Søgne. Den går fra Linnegrøvan til Linneflaten, gjennom skog og delvis langs breddene av  Søgneelva.

Nesten alle gang- og sykkelveier bygges langs trafikkert vei. Men slik er det ikke for den nye gang- og sykkelveien mellom de to industriområdene Linnegrøvan og Linneflaten i Søgne. Gang- og sykkelveien ligger like syd for Tangvall sentrum. 

Ordfører i Søgne, Astrid Hilde og fylkesordøfrer Terje Damman holder taler ved åpningen, som skjer på i østenden av gagn- sykkelveien - på Linneflaten.

På en 910 meter lang strekning snor gang- og sykkelveien seg gjennom skog og langs Søgneelva – et virkelig flott naturområde. Den tangerer også vakkert jordbrukslandskap. Det er en gammel driftevei som nå er opparbeidet med asfaltdekke og høy standard. Den gamle traseen med sin opprinnelige kurvatur er opprettholdt. Mot elva er det lagt stabbestein med smijernsgjerde. Asfaltert bredde er 3 meter.

Gang- og sykkelveien er en kombinert turvei, snarvei og skolevei. Nygård skole ligger like i nærheten. Det er bygd en avstikker opp til Nygårdsheia, slik at gang- sykkelveien er knyttet sammen med veien videre til skolen. Den nye gang- og sykkelveien er en flott snarvei fra Tangvall til kultursenteret Søgne Gamle Prestegård. Og, ikke minst er den en snarvei for arbeidstakere som har sin jobb på Linneflaten og Linnegrøvan.

Anlegget har kostet ca. 3 mill. kr og er finansiert av statlige belønningsmidler. Gang- sykkelveien er bygd av Fjellestad & Heggland AS. Søgne kommune har vært byggherre.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer