— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Riktige busstider på mobilen

Publisert 20.06.2014

Sanntid gir bedre og mer oppdatert informasjon som gjør det lettere og mer oversiktlig for deg å reise med bussen. AKT har utviklet en egen app for å gi bussreisende full oversikt over når bussen går.

Venninnene Kristine Kvam og Camilla Jacobsen skryter gjerne av Agder Kollektivtrafikks reiseapp som gir helt korrekte busstider på smarttelefonen.

– Sanntids-appen er veldig grei. Vi sjekker alltid om bussen er i rute før vi går til busstoppet,  sier de to venninnene fra Andøya.

Therese Daland kjente ikke til sanntids-appen. Den gir reisende oppdaterte busstider i Kristiansandsregionen: Søgne, Songdalen, Vennesla og Kristiansand.

– Det høres jo veldig greit ut. Ved å sjekke på mobilen ville jeg jo sluppet å stå her på busstoppet og vente, smiler Daland.

Appen, som nylig ble lansert, gir brukere av smarttelefoner sanntidsinformasjon om når neste buss kommer til din holdeplass. GPS-en i smarttelefonen gjør at appen forteller deg hvor de nærmeste holdeplassene er. Du kan også bruke appen som reiseplanlegger.

– Vi har fått god respons fra brukere. Takket være et live-system mellom bussene, holdeplass-skiltene og appene blir prognosene korrekte, sier Thomas Ruud Jensen, utviklingssjef hos AKT.

Mer enn 10.000 har allerede lastet ned sanntidsappen.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer