— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Fylkesordfører Terje Damman og varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, åpnet den nye strekningen med sykkelekspressvei. De var flankert av avdelingsdirektør Dagfinn Fløystad i SVV (t.v.) og samferdselssjef Vidar Ose (t.h.)

Sykkelekspressveien ved Nikkelverket åpnet

Publisert 31.08.2018

31. august ble sykkelekspressveien ved Nikkelverket åpnet. Strekningen på 1,1 km fra Myrbakken til Kolsdalen har kostet 87 mill. kr, inkludert nye busstopp.

Det var fylkesordfører Terje Damman og varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen som klippet snor ved åpningen. Like etter syklet en horde med blide syklister sluppet inn på den nye traseen ned i Hannevika. Så syklet de ivrig gjennom kulverten og videre innover mot byen. Alle bilene til Nikkelverket og Hennig-Olsen Is kjører nå over kulverten. Dermed er de syklende og gående mye tryggere enn tidligere.

Anlegget fra Myrbakken til Nikkelverket er ikke komplett. Det gjenstår å bygge busstoppene ferdig. Kollektivdelen av prosjektet skal stå ferdig om ca. to måneder. Statens vegvesen skrøt av hovedentreprenøren TT Anlegg. 

Økt sykkeltrafikk
-  Hittil i år har sykkeltrafikken forbi Nikkelverket har økt med 22 prosent i forhold til samme 
periode i 2016. Dette til tross for det har vært et anleggsområde i to år. Når kommer det sikkert til å øke kraftig, spådde avdelingsdirektør Dagfinn Fløystad i Statens vegvesen.

Biltrafikken redusert med 1 prosent fra 2016
Fløystad hadde også andre svært interessante tall for personbiltrafikken gjennom bomstasjonene. Basert på de første 7 månedene i år og sammenlikning fra 2016 til 2018 så er biltrafikken redusert med ca. 1 prosent. Det betyr ca. 500 færre passeringer med per døgn med bensin/dieselbil. Dessuten er antall elbil-passeringer i samme periode økt med ca. 90 prosent til 5400  (2500 per døgn). 

- Samlet kan dette bety nærmere 3000 færre passeringer per døgn med fossilbiler. Fremskrevet for et helt år kan det betyr ca. 1,1 mill. færre passeringer med fossilbiler. Nå må vi bare kjøre på og følge opp det gode arbeidet i regionen, sa Dagfinn Fløystad.  

15 mil gang- og sykkelveier
Varaordfører Jørgen Kristiansen skrøt av satsingen på sykkel i Kristiansand. Han opplyste at det er ca. 15 mil med gang- og sykkelveier i byen, og minnet om at Kristiansand nylig ble kåret til Norges beste sykkelby.

- Kristiansand satser også på å være folkehelseby. Da er det å bygge sykkelekspressvei en veldig god investering, sa Jørgen Kristiansen.  

«Fantastisk for Vågsbygd»
I sin åpningstale fokuserte fylkesordfører Terje Damman på hvor verdfullt den nye delen av sykkelekspressveien er Kristiansands største bydel, Vågsbygd, og hvor viktig det totale prosjektet er for beboerne Hannevika-området.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer