— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Vågsbygd skole vant

Publisert 13.11.2014

Vågsbygd skole ble en av vinnerne i Jeg kjører grønts bedriftskonkurranse. Alle ansatte deltok. Jubelen reiste seg mot himmelen da seieren ble feiret onsdag 12. november.

134 arbeidsplasser var påmeldt  Jeg kjører grønt 2014. Det er rekord. I fire kategorier etter antall ansatte er det om å gjøre å få flest grønne poeng per ansatt. En tur-retur reise til fots, med sykkel eller buss / tog gir ett grønt poeng. Vågsbygd skole vant i klassen ”51-200 ansatte”. Noricom Språktjenester vant i kategorien ”Under 15 ansatte”. Kongsgård barnehagesenter var best i klassen ”15-50” ansatte, og Kvadraturen Skolesenter toppet listen for arbeidsplasser ”over 200 ansatte”.

Knallhard konkurranse

Vågsbygd skole har kjempet knallhardt for å bli beste arbeidsplass i sin kategori «51-200 ansatte» i hele høst. På målstreken ble Plan-, bygg og oppmålingsetaten i Kristiansand kommune slått med knappest mulig margin – kun ett grønt poeng per ansatt – 62,6 mot 61,6 poeng per ansatt.

Jubelen runget da de ansatte feiret seieren, først med seiersbilde ute i skolegården, og dernest med gavedryss og servering på lærerværelset. Primus motor for Jeg kjører grønt på skolen, Olav Heggland, kjørte et forrykende vinnershow. Samtlige 60 ansatte fikk premier. Alle hadde nemlig deltatt i kampanjen. Mange av premiene hadde Heggland først vunnet selv ved å verve deltakere i Jeg kjører grønt. Premier hadde han også skaffet fra bedrifter, skolekontoret, fra rektor Roar Johansen på sin egen skole og fra Jeg kjører grønt-kampanjen.

Ifølge Olav Heggland var det «girlpower» som sikret suksessen og forklarer:
- Når jentene går inn for noe, så skjer det noe  magisk. Og gutta, som er i klart mindretall, vi blir med i dansen. Heggland måtte dog innrømme at det var noe manpower inne i bildet også.

Fellesskap og miljø
Vågsbygd skole og Åsane skole er nylig slått sammen til en skole. Rektor Roar Johansen poengtert i sin tale at Jeg kjører grønt har bidratt til å sveise de ansatte på de to skolene sammen. Jeg kjører grønt ble en «snakkis» som har skapt masse positiv energi. Vågsbygd skole har en gjennomført miljøprofil. På veggen henger beviset på at skolen er Miljøfyrtårn-sertifisert. Og det betyr det ikke bare er miljøvennlig transport skolen er god på. Det gjelder også energi, avfall, innkjøp og arbeidsmiljø. De ansatte er veldig gode rollemodeller for elevene på skolen.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer