— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Hildegunn Schuff åpnet Jeg kjører grønt 2018 med å holde tale og klippe snor. Hun var flankert av Hilde Finckenhagen og Bjørne Jortveit i kampanjeledelsen. Bak fra venstre: Arne Thomassen, Yngvar Monstad, Anders Christiansen, Eivind Drivenes, Trond Blattmann og konferansier Tore Løvland.Foto: Marit Eik

Vant spørrekonkurranse og åpnet Jeg kjører grønt

Publisert 27.08.2018

Hildegunn Schuff (MDG) fra Songdalen vant spørrekonkurransen som Jeg kjører grønt arrangerte åpningsdagen 27. august. Hun vant en tursekk og åpnet Jeg kjører grønt 2018 med tale og snorklipping.

I sin åpningstale sa hun at mange tiltak er viktig for å redusere utslipp av klimagasser, blant annet adferdskampanjer som Jeg kjører grønt. Hun sa at det til nå har deltatt ca. 13000 enkeltpersoner og 300 arbeidsplasser i kampanjen siden starten i 2010. Hun oppfordret
til å melde seg på kampanjen.  Hun understrekte at det er veldig viktig at så mange som mulig reiser miljøvennlig – til fots, med sykkel og kollektive transportmidler.

Politikerpanel
Alle kommunene i Kristiansand var utfordret til å stille med en representant i en spørrekonkurranse om trafikk og miljø. To kommuner stilte med ordfører, Arne Thomassen i Lillesand, og Anders Christiansen i Birkenes. Trond Blattmann representerte Kristiansand, Eivind Drivenes stilte for Vennesla, Yngvar Monstad for Søgne og Hildegunn Schuff for Songdalen. Konseptet var slik at den som vant spørrekonkurransen skulle åpne årets Jeg kjører grønt-kampanje.

Kampen om seieren stod mellom Arne Thomassen og Hildegunn Schuff. Til slutt bommet Thomassen på hvor mye busstrafikken hadde økt i Kristiansandsregionen fra 2012-2017, nemlig 19 prosent. Thomassen sa han er imponert over denne økningen. Han gjettet på 16 prosent. Dermed stakk Hildegunn Schuff av med seieren.  Det var ikke helt uventet, siden hun er MDG-politiker. Hun svarte rett på 8 av 9 spørsmål. Thomassen kom hakk i hel med 7 riktige.

Alle politikerne ble premiert. Hildegunn Schuff vant en flott tursekk. Trøstepremien til de andre politikerne var et busskort med 10 reiser.  

ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen arrangerte åpningen i amfiet i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Tore Løvland i Kristiansand kommune var konferansier.

[Tilbake]
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer